McSverige.com - Sökmotorn för MC älskare i Sverige.
Välj kategori eller sök i fritext fältet. McSverige.com innehåller
 3287  länkar!

Vi på McSverige.com önskar er lycka till!
>> Museum
Links

A6 Försvarshistoriska museum
I vår drygt 1100 kvm stora basutställning bjuds du på mycket mera än bara "kulor och krut". Finns i Jönköping.

Albinsson & Sjöberg Bilmuseum
Unna dig en nostalgitripp och besök bilmuseet i Karlskrona. I bilmuseet samsas klenoderna från förr. Stora lyxåk står sida vid sida med bilarna som alla hade råd med och har nostalgiska minnen från. Här hittar du även motorcyklar, husvagnar, speciallackerade utställningsbilar och mycket mer.

Alnarpsmuseerna
Besök de tre museerna i Alnarp. Hovbeslagsmuseet, Vagnsmuseet, Lantbruksmuseet.

Arvika Fordonsmuseum
Veteranbilar, vagnar, motorcyklar, cyklar i Arvika.

Auto collection
Sveriges första permanenta utställning av Sport och Racerbilar. Autocollections bilutställning och konferens ligger endast 15 min bilresa från Göteborgs centrum.

Autoseum Österlens Motor och Teknikmuseum
Museet består av ett 60-tal bilar, ett 40-tal motorcyklar och mopeder samt två flygplan. Allt snyggt presenterat i luftiga lokaler med den rätta retrokänslan och atmosfären.

Ådalens Veteranbilmuseum
Finns i Lunde söder om Kramfors. Motorcyklar bl.a. Peugeot CL2 från 1938, Tiger NV-20 från 1951 m.m.

Ådalens Veteranbilsmuseum
Finns i Kramfors.

Åssa Industri och Fordonsmuseum
Här finns last och personbilar med träkarosser vilka tillverkats här i Åtvidaberg åt t.ex. Volvo 1927. Föremålen i MC hallen har tillhört kända namn som Varg Olle Nygren och lokala MC stjärnor från Åtvidabergs trakten. Vidare finns en del MC rariteter från seklets början.

Beredskapsmuseet
Ett museum som till stor del finns under jord, baserat kring ett batteri som byggdes försommaren 1940. Finns i Djuramossa.

Berte Museum - Livet på landet
Skildrar livet på landet. Här finns bl.a. gamla jordbruksredskap, bruksföremål och maskiner. Finns i Slöinge.

Bil och teknikhistoriska Samlingarna
Bil- & Teknikhistoriska Samlingarna i Köping är en levande samling, som ständigt förändras. De permanenta samlingarna kompletteras med inlånade privata fordon och fordon som lånats från andra muséer, och som byts med ojämna mellanrum.

Bofors Industrimuseum
Ger information om flera teknikvetenskapliga områden. Här kan du följa Bofors industriella utveckling under 350 år.

Eds MC- och Motormuseum
Museet är inrymt i den ca 1000 kvm stora gallerian under livsmedelshallen Willys Hemma i centrala Ed. Ed hittar du i Dalsland ca 160 km norr om Göteborg och museet visar troligen Sveriges största samling av veteranmotorcyklar, mer än 140 st, samt dessutom 75 motorsågar, ca 50 båtmotorer, radioapparater, symaskiner och mycket annat.

Ekomuseum nedre Ätradalen
Är ett museum utan väggar och tak som tar dig med på en resa i tid och rum. Längs trevliga småvägar i inlandet kan du nå 70 besöksmål i Falkenberg, Varberg och Svenljunga kommuner. Allt från naturmiljöer, kulturmiljöer till konst och hantverk.

GarnisonMuseet Hässleholm Vänner GMHV
Föreningen arbetar med att vårda och ställa ut föremål med anknytning till garnisonen. Föremålen, bland annat en omfattande samling stridsfordon är deponerade av Armémuseum och ägs alltså av staten.

Granges Motormuseum
Motor & Nostalgimuseet. Utställning med bilar, motorcyklar, bilskola från 60-talet, skogsutställning med motorsågar och yxor m.m. Finns i Grängesberg.

Gränges Bergs Banornas Järnvägsmuseum
GBBJ. Vid museet i Grängesberg finns bevarat ca 160 fordon från 1850-talet till 1970-talet.

Gyllene Hjulet i Surahammar
Gyllene Hjulet i Surahammar, Sveriges största motorcykelmuseum.

Heagård Brandmuseum
Här visas bl.a. brandbilar. Finns i Munka Ljungby.

Hedemora MC-museum
Välkomna önskar familjen Johansson.

Holgers Traktormuseum
Sveriges nordligaste traktormuseum hittar du belägen vid polcirkeln, Överkalix. I den charmiga byn Svartbyn, får du möta norrbottens jordbruks- och maskinhistoria. Samlat under ett tak och ute på den stora gårdsplanen finns museets alla maskiner.

Hotings bilmuseum
Finns i Ångermanland, Jämtlandslän. Olika bilmodeller, motorcyklar.

Husqvarna Fabriksmuseum
Följ en mer än 300-årig utveckling vid ett av världens äldsta och mest mångsidiga industriföretag. Det började 1689 med musköter och andra vapen för den svenska krigsmakten. Sedan kom symaskinerna 1872, följda av spisar och en mångfald andra gjutgodsartiklar, cyklar, motorcyklar och många andra produkter. Ett 60-tal motorcyklar finns utställda på museet, den äldsta från 1911 och den yngsta från 1987. MC:n från 1987 var den sista motorcykeln som tillverkades i fabriken i Ödeshög i Sverige.

Järnvägens Museum Ängelholm
Är ett modernt upplevelsemuseum för hela familjen. Titta på vår stora modelljärnväg med tillhörande bildspel och ta en åktur i loksimulatorn Locomotion m.m.

Johanna Museet
På Johanna Museet finns en stor samling av föremål att beskåda. Välrenoverade veteranbilar, motorcyklar, cyklar och ett stort antal allehanda tekniska prylar, såväl som vanliga bruksföremål från gången tid. Vid ditt besök får du njuta av toner från det stora marknadspositivet och jukeboxens föregångare, musikmaskinen. Tekniskt och allmänt museum i Skurup.

Kvarnbacken Prylmuseet
Ett teknik-historiskt museum med tusentals prylar från golv till tak. Med bl.a. motoravdelning. Finns i Storvik.

Laganland bilmuseum
Bil, MC och moped m.m. finner du här. Laganland finns norr om Ljungby.

Lennart Magnussons Motorcykelmuseum
Ett annorlunda museum med en enastående samling av motorcyklar från olika epoker och länder. Finns i Falköping.

Målilla Motormuseum
Mitt i Hultsfred kommun hittar du en av Sveriges största hembygdsparker med ett 30 tal byggnader och 17 specialmuseum såsom: Speedwaymuseum, motormuseum, brandkårsmuseum, moped och cykelverkstad, fordonshall m.m.

MC Collection
På MC Collection har vi samlat mer än 100 motorcyklar som på ett eller annat sätt påverkat motorcykeldesignen. Museibutiken är fylld av roliga, vackra och ovanliga prylar som knyter an till motorcykelkulturen eller som får ett nostalgiskt hjärta att slå ett extra slag. Finns i Sollentuna.

MC-Museet Kedjan
MC Museet Kedjan. I museet visas ett 30 tal veteranmotorcyklar. Finns i Arvika.

Moped och MC museum
Moped & MC samling i Varnhem som ligger mellan Skara och Skövde. En imponerande samling av mopeder och MC. Samling av Husqvarna, Monark, DKW, NSU m.m. Gamla mopeder och motorcyklar.

Motala Motormuseum
Över 70 stycken motorcyklar visas, däribland: Einar Motala Linkan Lindqvist. Tyngdpunkten bland Einars motorcyklar är italienska: MV Augusta, Moto Guzzi, Bianchi, Ducati och Parilla. Under sommarsäsongen arrangerar museet flera uppskattade utställningar, events, körning och demonstrationer.

Per Larssons Museum
ca 165 veterantraktorer, 100 veteranmotorer och div. maskiner i museet. Motorcyklar i samlingen m.m. Finns i Staffanstorp.

Qvarna Motorcykelmuseum
Samling av ca 100 äldre motorcyklar samt äldre verkstad i Kristianstad.

Rubens Maskinhistoriska Samlingar
En omfattande samling gamla intressanta maskiner. Skandinaviens kanske största samling av maskinhistoria. Har även en omfattande försäljning av allt kring veterantraktorer, motorer och ångmaskiner, såsom böcker, modeller, dekaler, broscher, nyckelringar, sy-på märken, emaljerade skyltar, posters, t-shirts, kepsar, vykort och kopior på ett stort antal instruktionsböcker m.m. Finns i Götene.

Sagabodens MC-Museum
Här finns Sveriges nordligaste och största MC - museum samt Veteranskotrar. En unik samling - En fröjd för ögat. Finns i Dikanäs.

Scandinavian Raceway Nostalgia
Grand Prix museum med VM historia från 19 MC VM tävlingar och 6 Formel 1 tävlingar på Scand Raceway. Konferens m.m.

Stigs MC & Motormuseum
Finns i Rolfstorp.

Svedinos Bil- och Flygmuseum
Svedinos Bil- och Flygmuseum är en av Europas största samlingar av gamla bilar och flygplan. Det är beläget i Ugglarp mellan Halmstad och Falkenberg.

Torsångs Motormuseum
Ett litet museum med gamla motorcyklar, bilar, cyklar och leksaker. Det hittar du i Torsång i Dalarna.

Torsby Fordonsmuseum
Här hittar du den berömda Frykenbilen, veteranbilar, en MC-utställning m.m.

Ullaredsgården
MC, nostalgi, fika. Kaffeservering, gamla motorcyklar, utställning. Uthyrning av klassiska Royal Enfield motorcyklar.

Umeå MC museum
Umeå MC-museum.

Vadstena Mc och Traktormuseet
Vadstena Mc & Traktormuseum.

Vännäs Motormuseum
Visar allt från cyklar och mopeder via bilar och motorcyklar till flygplan och järnvägshistoria. Vännäs ligger i södra Västerbotten 28 kilometer väster om Umeå.